Competitia

Candidati

Cum sunt selectati candidatii?

Persoanele care detin in prezent statutul de angajat si au aspiratii antreprenoriale, sunt invitate in primul rand sa se inscrie online si sa participe la Conferinta in Antreprenoriat din orasul lor. Ulterior, strict din randul acestora, vor fi selectate 25 de persoane pentru a participa la modulele de training dedicate initierii si managementului unei afaceri. Finalitatea programelor de training consta in obtinerea de catre participanti a cunostintelor si abilitatilor necesare in antreprenoriat si management precum si dezvoltarea unui proiect antreprenorial propriu. Acesta va intra in competitie si va beneficia de expunere in randul Business Angels Romania.

Sumarizarea etapelor pentru participarea la competitia proiectelor antreprenoriale: 1. Inscriere online la Conferinta in Antreprenoriat; 2. Participarea la Conferinta in Antreprenoriat; 3. Inscrierea pentru selectia la training; 4. Parcurgerea cu succes a tuturor modulelor de training si dezvoltarea in cadrul acestora a unui proiect antreprenorial promitator.

 

Cum sunt dezvoltate proiectele antrepreoriale?

Prin intermediul programului de training adresat persoanelor care doresc sa initieze o afacere, ideile se transforma in proiecte antreprenoriale. Durata acestuia este de 17 zile iar scopul sau este acela de a creste nivelul de pregatire a viitorilor antreprenori precum si calitatea planurilor de afaceri. Astfel, programul inseamna inclusiv o etapa de pregatire temeinica pentru contactul ulterior cu membrii Business Angels si negocierea cu acestia.

 

Cum vor fi evaluate proiectele antreprenoriale inscrise in competitie?

Proiectele antreprenoriale, dezvoltate in cadrul programelor de training, vor fi inregistrate intr-un modul dedicat al acestui portal, pe baza de cont si parola unica. Fiecare autor de proiect va beneficia de inscrierea in cadrul acestui modul, completarea unui profil personal si a unei zone dedicate afacerii sale. Business Angels implicati in cadrul proiectului si care formeaza comisia de evaluare vor putea vizualiza astfel atat un rezumat al proiectului antreprenorial, cat si forma sa detaliata. Pe baza unui regulament strict, acestia vor oferi fiecarei persoane aspirante la titlul de antreprenor, prin intermediul portalului, un prim feedback cu privire la proiectul sau. Pe baza unui sistem de credite, participantii la competitie pot adresa membrilor Business Angels un set de intrebari specifice, prin intermediul portalului, astfel incat sa poata imbunatati munca lor. Dupa aceasta etapa, proiectele antreprenoriale intra in evaluare finala iar rezultatele obtinute vor determina clasamentul in cadrul competitiei desfasurate pentru fiecare dintre cele 9 orase. Evaluarea se va realiza atat cantitativ cat si calitativ si va viza implicit experienta, abilitatile si comportamentele viitorilor antreprenori.

 

Ce se intampla dupa acordarea premiilor?

Atat castigatorii competitiei ANTREPRENORIADA cat si celelalte persoane care si-au dezvoltat un proiect antrepenorial dar nu au obtinut punctajul necesar, vor fi sustinute in deschiderea efectiva a afacerii si imbunatatirea strategiei cu privire la aceasta. Relatia cu membrii Business Angels si organizatorii proiectului va fi pastrata si dezvoltata prin intermediul portalului. Acesta va permite comunicarea cu Business Angels, solicitarea de feedback-uri si incheierea diferitor tipuri de colaborari (obtinerea de aport la capital din partea Business Angels, pregatire, acces la retea de contacte).

De asemenea, participantii la competitie vor beneficia de expunere in mediul de afaceri fiind invitati, in calitate de vorbitori, in Conferintelor in Antreprenoriat. Vor avea prioritate la inscrierea la programele sustinute de catre EDUROM si parteneri sai si vor fi in permanenta conectati la oportunitatile de finantare existente.

Regulament Premiere