Despre proiect

Descriere

ANTREPRENORIADA-training pentru lansare si dezvoltare in afaceri

Proiect national, organizat de catre EDUROM in parteneriat cu Relians Corp si sustinut de catre Uniunea Europeana, ANTREPREORIADA are scopul de a promova cultura antreprenoriala in Romania si de a imbunatati competentele necesare generarii de noi afaceri si dezvoltarii celor actuale de catre persoanele cheie. Acesta se adreseaza astfel angajatilor care doresc sa initieze o afacere precum si angajatilor cu functii de conducere care doresc sa isi dezvolte cunostintele in management si afaceri. Beneficiul participarii consta in definirea unui proiect antreprenorial propriu, respectiv a unui plan de dezvoltare a afacerii. Acestea vor intra in competitia ANTREPRENORIADA si in atentia investitorilor in afaceri.

 

Etapele proiectului sunt:

CONFERINTA IN ANTREPRENORIAT SI MANAGEMENT. Pentru a identifica angajatii cu potential in antreprenoriat si management dar si pentru a informa cu privire la activitatea de initiere si dezvoltare a afacerilor din Romania, se vor desfasura in 9 orase din tara conferinte pentru lansare si dezvoltare in afaceri. Conferinta ofera astfel beneficiul acumularii de knowhow in domeniul antreprenoriatului, interactiune cu investitorii in afaceri, acces la oportunitati de finantare dar si posibilitatea de a participa ulterior la selectia pentru modulele de training sustinute de catre EDUROM.   

SELECTIE MODULE DE TRAINING. Intrucat nu este suficienta doar detinerea comportamentelor necesare in antreprenoriat si management, ci si a conostintelor si a unui plan profesionist de actiune, dupa fiecare conferinta se vor deschide aplicarile la 2 module de training: unul destinat persoanelor care doresc sa initieze o afacere si unul destinat persoanelor cu functii de conducere. In cazul primului modul, finalitatea consta in definirea unui proiect antreprenorial propriu iar in cazul celui de al doilea, a unui plan de dezvoltare a afacerii. Selectia se va face online, strict din randul participantilor la conferinta. Criteriile principale si cele secundare vor fi comunicate in cadrul conferintei. Tot atunci va fi prezentata si comisia de evaluare. Atat perioada de aplicare cat si cea de selectie va avea o durata de 7 zile si va incepe la 24 de h dupa conferinta. Locurile sunt limitate.    

DESFASURAREA MODULELOR DE TRAINING/ DEFINIREA PROIECTELOR ANTREPRENORIALE SI A PLANURILOR DE DEZVOLTARE. Ambele module de training au o durata de 11 zile si se vor desfasura la aproximativ o luna dupa conferinta. Acestea sunt sustinute de catre trainerii seniori EDUROM si sunt compuse din 2 etape: 5 zile de training in sala de curs si 10 zile de pregatire individuala a proiectului de afaceri/ planului de dezvoltare. Proiectele vor trece printr-o sesiune de feedback, la finalul fiecarui modul de training.

UTILIZAREA PLATFORMEI ONLINE DEDICATA PROIECTELOR ANTREPRENORIALE. Toti autorii proiectelor antreprenoriale dezvoltate, participanti la training, vor dobandi accesul la platforma online www.antreprenoriada.ro/antreprenor. Aceasta functioneaza similar unui portal de recrutare. Nu se vor uploada insa CV-uri cu scopul de a fi vizualizate de catre angajatori ci proiectele de afaceri (detaliate si/sau in rezumat) si profilul realizatorilor lor pentru a putea fi vizualizate de catre Business Angels Romania. Pe baza unui sistem de credite, fiecare participant la training, detinator a unui proiect antreprenorial, va putea la randul sau sa solicite evaluarea proiectului de catre membrii Clubului Business Angels Romania si va putea stabili contacte cu acestia. Business Angels sunt persoane cu interes in implicarea in noi afaceri prin aducerea de aport la capital, consultanta, acces la retele de afaceri si modele de bune practici.

PREMII PENTRU PARTICIPANTII MODULULUI DE INITIERE A UNEI AFACERI. In fiecare oras, in urma modulelor de training si realizarii in stadiu final a proiectelor antreprenoriale, se vor selecta cele mai bune 5 proiecte iar acestea vor fi premiate in bani si sustinute in procesul de deschidere efectiva a afacerii. Decizia se va lua de catre Clubul Business Angels si organizatori. Obtinerea acestui beneficiu este suplimentar celui de creare a profilului in portalul www.antreprenoriada.ro/antreprenor si pozitionare astfel in randul Business Angels Romania. Deciziile de investitie a membrilor Business Angels Romania sunt luate si comunicate individual.