Oportunitati de finantare


Lista finantari

Cultura 2007-2013 Componenta 2 – Sprijinirea organizatiilor active la nivel european in domeniul culturii

 

OBIECTIVELE PROGRAMULUI:

Prin aceasta componenta a Programului Cultura se cofinanteaza cheltuielile aferente programului de lucru pe termen lung al organizatiilor care au ca misiune un subiecte de interes european domeniul culturii sau ale caror obiective sunt incluse in politica UE din respectivul domeniu. 

SOLICITANTI ELIGIBILI

Operatori culturali, inclusiv intreprinderi culturale, atata timp cat acestia exercita activitati culturale fara scop lucrativ.

Tarile participante la Program: statele membre ale UE, Croatia, Turcia, Serbia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, statele SEE (Liechtenstein, Norvegia, Islanda)

ACTIVITATI ELIGIBILE

Sunt eligibile doua categorii de organizatii: ambasadori si retele de advocacy.

Ambasadorii sunt acei operatori care, prin influenta pe care o exercita in domeniul cultural la nivel european, dovedesc o aptitudine reala de a fi considerate veritabili „reprezentanti” ai culturii europene si, in consecinta, pot indeplini rolul de ambasadori culturali europeni. Sunt vizate in mod special orchestrele, corurile, grupurile teatrale si companiile de dans ale caror activitati au o dimensiune europeana reala. Activitatile organizatiei trebuie sa se desfasoare in cel putin 7 tari participante la Program.

Retelele de advocacy sunt acei operatori culturali care sunt delegati de membrii asociati si care asigura o suficienta reprezentare a uneia sau mai multor categorii de operatori culturali sau de domenii culturale la nivel european. Retelele trebuie sa aiba cel putin un an de existenta.

VALOAREA MAXIMA DIN PARTEA FINANTATORULUI

Fonduri disponibile pe categorii de organizatii:

·         Ambasadori - 75.000 – 600.000 de euro, sprijinul oferit de UE fiind limitat la maximum 80% din totalul cheltuielilor eligibile.

·         Retele de advocacy - 75.000 – 120.000 de euro, sprijinul oferit de UE fiind limitat la maximum 80% din totalul cheltuielilor eligibile.

TERMEN LIMITA DEPUNERE PROIECT

Data limita pentru trimiterea dosarului este 18 septembrie in fiecare an, pana la finele Programului, in 2013. Rezultatele selec?iei vor fi anuntate in jurul datei de 28 februarie a a anului urmator depunerii cererii (anul n+1), iar activitatile se pot derula pe parcursul anului financiar al anului n+1.

INFORMATII SUPLIMENTARE

http://www.cultura2007.ro/

Finantator: Comisia Europeana