Oportunitati de finantare


Lista finantari

MEDIA 2007: Sprijin pentru dezvoltarea de proiecte de productie – Filme de fictiune, documentare creative si filme de animatie – Proiecte unice, Portofoliu de proiecte si Portofoliu de proiecte etapa a 2-a

 

OBIECTIVELE PROGRAMULUI:

Unul dintre obiectivele programului este acela de a promova, prin furnizarea de sprijin financiar, dezvoltarea de proiecte de productie destinate pietelor europene si internationale, prezentate de societati de productie europene independente in urmatoarele categorii: filme de fictiune, documentare creative si filme de animatie.

SOLICITANTI ELIGIBILI:

Cererea de propuneri se adreseaza societatilor europene ale caror activitati contribuie la atingerea obiectivelor de mai sus, in special societatilor de productie independente. Societatile candidate trebuie sa fie stabilite in una din:

·         cele 27 de tari ale Uniunii Europene;

·         tarile SEE, Elvetia si Croatia.

ACTVITATI ELIGIBILE:

Activitatile de dezvoltare pentru urmatoarele lucrari audiovizuale (unice sau seriale) sunt eligibile:

·         proiecte de fictiune de nu mai putin de 50 de minute, destinate exploatarii comerciale;

·         documentare creative de nu mai putin de 25 de minute (durata unui episod, in cazul serialelor), destinate exploatarii comerciale;

·         proiecte de animatie de nu mai putin de 24 de minute, destinate exploatarii comerciale.

VALOAREA DIN PARTEA FINANTATORULUI:

Bugetul total disponibil este de 18.25 milioane EUR. Contributia financiara acordata este o subventie.

Contributia financiara maxima care poate fi acordata pentru un proiect unic este intre 10.000 EUR si 60.000 EUR, cu exceptia filmelor de animatie de lung metraj destinate lansarii in cinematografe, pentru are suma maxima este de 80.000 EUR.

Contributia financiara acordata nu va depasi, in niciun caz, 50% din costurile eligibile prezentate de producator (60% pentru proiectele care prezinta interes in ceea ce priveste promovarea diversitatii culturale europene).

TERMEN LIMITA DEPUNERE PROIECT:

Cererile trebuie trimise Agentiei Executive (EACEA) utilizând formularul de candidatura online si expediind prin posta o copie imprimata a cererii pâna cel târziu la data de 23 noiembrie 2012 si 12 aprilie 2013.

INFORMATII SUPLIMENTARE:

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: Europa.eu