Oportunitati de finantare


Lista finantari

Microcredite pentru infiintarea sau dezvoltarea unei mici afaceri

NUME PROGRAM: European Progress Microfinance Facility (Progress Microfinance)


CE ESTE PROGRESS MICROFINANCE?
- Este un proiect lansat in anul 2010, prin care se urmareste cresterea disponibilitatii de creditare in sume mici (sub 25.000 euro) pentru infiintarea sau dezvoltarea unei afaceri de mici dimensiuni
- Programul nu finanteaza direct antreprenorii, dar permite furnizorilor europeni de microcredite selectati sa creasca creditarea, emitand garantii si partajand astfel riscul potential si eventualele pierderi. Pentru a identifica furnizorii de microcredite din Romania intrati pe: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=983&langId=en .
- Conditiile de microcreditare pentru antreprenori - suma, durata, ratele dobanzilor si comisioanele, termenele pentru obtinerea unui imprumut - depind de furnizorul special de microcredite.
- Progress Microfinance nu poate fi folosit pentru a acoperi liniile de credit, precum descoperirile de cont sau facilitati pe termen scurt de tip revolving.

POT SA ACCESEZ PROGRESS MICROFINANCE?
Da, daca:
- doresti sa devii independent sau sa dezvolti o microintreprindere (mai putin de zece angajati), in special o intreprindere sociala
- esti somer
- ai revenit pe piata muncii dupa o perioada de inactivitate
- ai probleme in obtinerea de credite conventionale (pentru ca esti: femeie, considerat(a) prea tanar(a) sau prea batran(a), un membru al unui grup minoritar, sau ai un handicap, etc).


CUM POT APLICA?
Cauta furnizorii de microcredite din Romania pe linkul indicat mai sus. Ei te pot informa asupra cerintelor de aplicare si proceduri specifice. Poti sa le trimiti direct cererea ta pentru un microcredit.


INFORMATII SUPLIMENTARE: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=836&langId=en