Oportunitati de finantare


Lista finantari

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare - START 2015

Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START incurajeaza si stimuleaza infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Programul START este derulat de Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism.

 

Obiectivele programului:

Programul START este o schema de ajutor de minimis. Obiectivul sau il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

 

Solicitanti eligibili:

Pot beneficia de Programul START societatile comerciale (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii), infiintate conform legii in urma cu cel mult doi ani, cu capital privat si fara dificultati financiare sau datorii la bugetul de stat.

Nu pot beneficia de alocatii financiare nerambursabile in cadrul Programului operatorii economici care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor 3 ani fiscali (2 ani fiscali precedenti si anul fiscal in curs), ajutoare de minimis (fie din surse publice nationale, fie din surse comunitare) in valoare totala de 200.000 euro, echivalentul in lei.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE:

http://www.finantare.ro/programul-pentru-dezvoltarea-abilitatilor-antreprenoriale-in-randul-tinerilor-si-facilitarea-accesului-la-finantare-start.html